fredag 11 oktober 2019

Inställd agility och tusentals extra slag😜

Bolltorpsträdet klär om till höstfärger

Det fantastiskt formade trädet ute i kohagen är på väg att skifta till höstskrud. Man skulle nästan tro att det är klippt då formen är så jämn. De enda som klippt är nog korna som brukar söka skugga och skydd under det då de går ute på bete. Så man kan nog säga att det sköts ekologiskt både vad gäller gödsling och ansning. Det är i alla fall ett träd man stannar till och tittar på.

Svar på 24 timmars EKG

Fått samtal från läkaren på vårdcentralen med resultat från 24 timmars EKG. Han sade att jag hade extraslag och att det inte var farligt. Men då det rörde sig om "tusentals" så ville han att kardiologen på sjukhuset i Örebro skulle ta och kolla upp det och ta fram eventuell medicinering. Det tog inte mer än några dagar så hade jag ett brev från kardiologmottagningen om att de skulle boka in mig för tid. Redan dagen efter så kom tiderna. Det var en tid för ultraljud av hjärtat och en timma senare ska jag göra ett arbets-EKG. Alla var noga med att poängtera att det inte vara farliga extraslag bara att det var "osedvanligt" många.
Även om det inte sas vara farligt så blev jag lite orolig. Det känns ändå skönt att veta att man ska till specialistvården. Men jag måste ju trots allt ha ett riktigt vältränat hjärta då det fått slå lite extra😁även om läkaren sa att det var lite stressat.

Tranåsagility med Wynja inställd

Lördagens agilityresa till Tranås fick stryka på foten då Wynja fått en misstänkt sträckning höger nacke/skuldra. Efter behandling hos Anki på Schiölds Hundkoja Friskvård, Rehab & Träning med massage och annat. Att tävla med en hund som inte mår hundra är inget jag vill. Visst kan man missa att se men då man ser är det bara att låta hundens väl gå före. Så när vi upptäckte den lilla hältan så var det ett enkelt val. Kolla upp - behandla - följa upp - rätt aktiviteter. Och rätt var att inte tävla.
Då jag vill ha reda på vad det är som är problemet och vad som gjorts så bad jag naturligtvis Anki att förklara så att jag skulle förstå, och det gjorde hon..

"Wynja fick rygg & nackmassage för släppa på de stela musklerna mellan bog & rygg/nacke. Hade helst velat ge henne bogmassage, men damen har lite för hög integritet att lägga sig på sidan & tillåta det.
Jag tog då hjälp av elektroterapi för att göra jobbet & släppte på så sätt tonusen i musklerna.
Elektroterapin är fantastisk med en mängd goda egenskaper.
  • Smärtstillande
  • Avslappnande
  • Cirkulationshöjande
  • Stimulerar cellernas funktioner
  • Stimulerar immunförsvaret
  • Höjer pH-värdet  
Man ”släcker” inflammationer med hjälp av elen. Dvs kickar igång inflammationen & får på så sätt en snabbare läkning. Man ska inte förväxla den typ av ström jag använder med t.ex. TENS. Behandlingen känns inte alls (förutom kanske ett litet pirr i huden). "

Texten ovan är Ankis egen och det gav mig en bra förklaring på vad, hur och varför samt att jag fick bekräftat att det var en kooiker hon behandlade, den stora integriteten😉 Tack Anki.

Behandling av mor och dotter samt en🤡

Efter första behandlingen på "Schiölds hundkoja" så beställdes det hem en bönboll för att träna hemma. I första hand var den ju till för Wynja och Ambie som varit på behandling. Då de tränat så fick Lilo prova på. Hon är ju lite eljest så hon gjorde det mesta av det för att få uppmärksamhet och beröm🤣
Lilo är en riktig lite flörtare och gör allt för att vara till lags. Att sitta "surikat" är en sak hon lärt sig snabbt men att hon skulle göra det direkt på bönbollen trodde jag aldrig. Hon är en liten tjej som inte verkar ha några problem med att prova nytt. Lilo får nu samma träning som de andra på bönbollen men hon vill fortfarande plussa och göra lite utöver det som önskas😍

En riktig "mancold"🤒

I lördags drog den igång och under söndagen eskalerade den till enorma proportioner. Däckad i soffan i två dagar med feber, frossa, öm hals, hosta och snorig. Knappt jag orkade gå ut med hundarna😪 Onsdagen något bättre men hostade som en galning. Var hemma på torsdagen också då jag fortfarande snörvlade och hade slemhosta. Kort och gott en riktig drängförkylning som jag gärna varit utan. På onsdagen och torsdagen orkade jag i alla fall gå ut med hundarna. Blev också ett treminuters agilitypass. Körde slalom ett par gånger med Lilo och hon får till sitt första "rena" slalom och jag får ett glädjefnatt. Det roliga är att jag fått det filmat😊
På fredagen var jag uppe som vanligt och var beredd att åka till jobbet men insåg att jag inte skulle vara lojal mot vare sig mot mig själv eller arbetet. Inte frisk ännu och tror inte att någon skulle uppskatta att ha en snorandes och harklande människa på plats som dessutom kan skicka förkylningen vidare till både boende och personal. Valde att vara lojal mot alla och stannade hemma vilket ger mig ytterligare några dagar att bli frisk på då även helgen kommer att gå i tillfrisknandets tecken.