lördag 27 april 2013

Glada besked och snabba diskningar.

I dag for jag och Griima iväg till Frövi och tävlade där en inofficiell tävling. Det var tre lopp totalt och vi gjorde tre snabba diskningar. Men vad gjorde det då vi hade jättekul och hon visade på både fart och styrbarhet. Det enda abret var väl att jag inte styrde och kommunicerade tillräckligt. Trots allt så var det en perfekt start på utomhussäsongen med solsken och värme.
Det känns ändå riktigt bra inför Jönköping den 12 maj.

Här nedan bjudes det på de olika diskningarna....







På måndag ska jag till distriktsläkaren och operera bort mina "talgoxar". (fettknölar som ställer till lite problem). Nej de sitter inte på axlarna och har hår. Har en på ryggen och den andra på bröstkorge men nu ska de bort.

torsdag 25 april 2013

Sol & livskvalitet

I dag har solen verkligen visat sig från sin bästa sida. Ulla och jag satt ute i lä på baksidan och njöt av solvärmen och en god kopp kaffe. Kan nog inte bli mer livskvalitet än så.

Det har varit många och långa promenader under den senaste tiden. Stina som under en tid varit halt på grund av en sträckning är på väg tillbaka. Har börjat lösrasta henne lite igen. Pepper, peppar verkar hålla bra tack vare koppelrastningen tidigare. På promenaderna ser vi många fina små platser längs vägen. Här är det vatten (bilden tagen för en vecka sedan) nu är där fullt av vitsippor som strax går i blom. Det är underbart att se hur föränderlig naturen är från dag till dag.

Att gå förbi nyupplagt timmer och känna doften av solvarmt trä tar mig fyrtio år tillbaka i tiden. Minns min barndoms somrar från Norrahammar där jag växte upp. Naturen låg alldeles bortanför villaområdet och där var vi ofta på upptäcksfärd. Doften av solvarm kåda som fastnat på händer och kläder.

I päronträdet håller skatorna på att försöka bygga bo. Det är en kamp mellan mig och dom om vem som håller ut längst. De bygger och jag river. Under trädet blommar vårlöken för fullt. Både hundar och katter verkar trivas med att rulla runt bland blommorna. Vi har det härligt när vi ser livsnjutarna ta för sig av livet när vi sitter i solen och dricker kaffe.

Hundarna har fått extra sällskap på de korta rastpromenaderna. Linus, som nog tror att han har en eller ett par hundgener i sig, följer gärna med för att hålla koll på vad hundarna hittar för intressant i dikeskanten.

Men han följer bara med bort till en gammal vedhög där han väntar på att vi ska komma tillbaka. Under tiden jag och hundarna är borta så kollar han av högen efter råttor och annat ätbart.
Ja, vad gäller katternas diet så ingår där både sork, möss, småfåglar, huggormar och ödlor. De är ju lite av allätare verkar det som.

I går var vi på brukshundklubben i Örebro. Jag hjälpte till med tävlingen där medans Ulla spanade in lite hundar. Framför allt så kollade vi på de två kooikerhondje som startade i mediumklass. En riktig raket och en som var lite mer osäker. Kollar även uppfödare om en eventuell valp inom en förhoppningsvis snar framtid. Viljan finns iallafall. Sen ska ju en hel del andra saker stämma också. På hemväg från tävlingen så såg vi ett djur som varken jag eller Ulla sett förut. Först trodde vi att det var en mårdhund men när vi kollat lite på nätet så blev vi mer eller mindre övertygade om att det var en svarträv, alternativt en korsräv. Tydligen inte alls speciellt vanliga att få syn på. Tyvärr kunde vi inte vända för att ta ett kort på den ovanliga uppenbarelsen. Hade varit kul att få ett par bilder på litet av en raritet....

På lördag blir det tre starter för Griima i Frövi på deras inofficiella tävling. Ska bli spännande att se hur snabbt jag kan få henne att gå. Blir ett bra test inför tävlingen i Jönköping den 12 maj. I Jönköping blir det premiär för Griima i klass 2 i både agility- och hoppklass. Ska bli riktigt roligt att se om vi kan hålla ihop som vi gjort på de senaste starterna, KM och de i Askersund.