lördag 5 december 2009

Träning i skogen

I dag var jag ute med hundarna i skogen. Själv satt jag på Ljufur och red. Hade först tänkt rida ner till Indalsälven men jag vek upp i skogen och red i råterräng istället. Det blev bra träning för både häst och hundar. Griima smet iväg på egna äventyr och var mest utom synhåll. Men jag såg henne allt emellanåt. Stina höll sig dock i närheten hela tiden.Det var tät vegetation på några ställen så jag fick kliva av och leda Ljufur. Då var bägge vovvarna snabbt på plats och spanade runt så att inget oförutsett skulle dyka upp och störa husse. Det var precis runt nollan och lite gråväder men det var skönt att komma ut en sväng i naturen. Hundarna mådde som kungar då vi kom hem igen. Lite fika innan vi gick ut en sväng till och kollade av i hagarna samt fodrade. Plockade isär avhärdaren och satte ihop den igen. Hittade lite rostflagor som störde automatiken. Hoppas att den fungerar nu så att vi slipper kalket i vattnet ett tag framöver.
På eftermiddagen hjälptes jag och Ulla åt att fixa middag. Vi gjorde köttbullar på 1,7 kilo färs. Det blev några pannbiffar till middagen men annars är köttbullarna till julbordet klara. Jag rullade och Ulla stekte. Teamwork, jomenvisst. Senare på kvällen kom Helen och Jerry på visit. Robinsonkollande.

fredag 4 december 2009

Vintern har kommit

Nu verkar det som om vintern kommit för att stanna. Det har kommit lite snö och har varit rejält kallt ett par dagar. Nu är det lite mildare men jag hoppas att det kommer att ligga under nollan trots att det ikväll endast är minus 1,6.
Nu är det perfekt att ha hund. Jag behöver inte lägga någon tid alls på att spola av leriga tassar, Dessutom har stinksvamparna försvunnit vilket är tur med tanke på att Stina älskade att rulla sig i dem. Hur det luktar har jag skrivit om tidigare.....

torsdag 3 december 2009

Torsdag och träning igen.

I går fick båda vovvarna passera klotång och borstar. De var väldigt duktiga då klorna klipptes och njöt verkligen då jag borstade igenom deras pälsar. Det var faktiskt inte bara de pälsklädda som myste. För mig var det en verklig avkoppling att hålla på med dem då de svarade så fint på min omvårdnad. I kväll var det Griimas tur att få träna på Dille. Träningen bestod huvudsakligen av hoppkombinationer där vi tränade "bakombyten" och "blindbyten". Jag blev glatt överraskad av hur snabbt Griima fattade galoppen. Vi prövade också gungbrädan. Hon gick med stor tvekan över två gånger men sedan var det stopp. Vi har lite att jobba på där efter sommarens attack hon gjorde på brädan. Griima rusade upp och den slog över med kraft vilket skrämde henne rejält. Det tar nog ett tag att bygga upp självförtroendet för balanshindren igen. När vi sedan satte ihop allt i en kortare bana med hopphinder och tunnlar funkade det dock inte så bra. Det handlade mest om mig då jag inte lärt mig Griima än. Det går inte att handla henne som Stina. Överlag gick det bra men hon tappade fokus lite vid vissa passager vilket inte alls är konstigt. Hon är ju helt grön och det var första gången någonsin hon gick någon form av bana.Det märks att Griima inte är så mentalt uthållig ännu. En längre paus under träningspasset var välbehövlig. Både för henne och mig. När vi kom hem och hade tagit hand om hästarna så bredde Griima ut sig i hallen och slocknade. Nästa torsdag är det Stinas tur att få jobba på agilitybanan.

måndag 30 november 2009

Summering av årets tävlande - KANON

Har suttit och summerat årets tävlande från banorna. Jag har tidigare varit riktigt nöjd men nu när man ser allt sammanställt - så är jag mer än nöjd. Stina och jag har gjort 30 starter under den här säsongen. Av dessa så är 16 nollade lopp med 12 placeringar. I 9 lopp har vi haft några fel, 5-10. Vi har bara diskat oss i 5 lopp. Vilken utdelning! Trots att varje lopp i sig är fantastiskt roligt så är det inte utan viss stolthet jag sneglar på Stina nu. Vem hade kunnat tro att hon skulle prestera så bra efter operationen hon genomgick i våras. JAG ÄR SKITNÖJD.Bilderna ovan är från Fäviken gamefair förra året. Hon visar verkligen att hon tycker om det hon gör, vilket nog även en stolt husse gör.....

söndag 29 november 2009

1:a advent - och mycket blev gjort.

Dagen började med mysig frukost som Ulla fixat under tiden som jag var ute med vovvsingarna. Satt och myste och kände en stark längtan efter Mamma. Det är samma sak varje jul numera. Det är fortfarande så att jag är på väg att ringa till henne om det är något som hänt. Både roliga och jobbiga saker. Det är skönt att låta tårarna rinna en stund. Hon är alltid med i tankarna.

Fixade till den sista grävningen på vattenomdragningen. Vi skulle koppla bort en del av den gamla ledningen för att det inte skall stå och växa till en massa bakterier där. Det var lite problem att hitta ledningen men till slut hittade vi den genom att dra ur en slang ur ventilhuset. Naturligtvis blev det fullt av vatten i hålet. Då vattnet stängts av så tömde Yngve hålet med skopan. efter att ha funderat lite så visade det sig att det var "rätt" slang som farit ur. Då var det bara att plugga och fylla igen..

Hundarna behövde komma ut och rasa av sig lite så jag lånade Solveigs häst Ljufur. Det blev en lagom tur på ungefär en halvtimma. Hundarna hängde på bra trots att det ibland gick undan riktigt bra. Ljufur är lyhörd och svarade bra på hjälperna. Han var inga svårigheter att få i galopp och han har en mjuk och stabil sådan. Efter att ha prövat "knapparna" lite så fick jag även igång tölten. Inte så ren tölt men ändå.

Sedan var det höhämtning i Gisselåsen med avlastning hemma. Ut med hundarna på gården igen efter att de fått mat. Packa hösäckar inför fodring och upp med kärra och soffa på loftet. Plockade även ihop verktygen som legat spridda där uppe sedan ligghallsbygget. Kvällsfodring och sedan in och ner i badkaret. Varmt bad och korsord är en helt okej kombination. Kvällsfika och bloggning avlutade denna aktiva 1:a advent.