tisdag 17 maj 2011

Sommar och så kan det gå!

Kan det vara sommaren som är här? När jag var ute och cyklade med prinsessorna idag så kastade jag mig till hundarnas stora fasa ner på alla fyra på marken för att kolla in vad jag trodde mig se. Det var helt rätt, det var smultronblommor. Var bara tvungen att fota och lukta lite på dom. Hundarna tittade konstigt på mig och undrade vad sjutton jag pysslade med. De sträckte på sig och såg nöjda ut då vi väl fortsatte vår rastrunda. Det var smultronblommor längs hela vägen under en lång sträcka. Där blir det mycket smaskande framöver.Jag har ju tidigare lagt ut filmen på Griimas första start. Här kommer filmen på Stinas start på samma bana. Den stora skillnaden mellan loppen var att Griima gick fel och i detta loppet så går jag fel, rättare sagt vilse mellan alla tunnlarna och visade Stina fel väg. Det var till synes en "enkel" bana. Startade med ett hopphinder följt av tjugo (20) tunnelpassager och avslutades med ett hopp. Skitroligt både för hundar och förare.

söndag 15 maj 2011

Så har det gått ännu en vecka.

Har jobbat på med min agilityplan så nu börjar det ta sig. Eftersom det varit del av en hage tidigare så var det både grästuvor och gropar. Nu kan vi köra snabbt som vinden utan att riskera stukade leder och skrubbsår på knäna efter ofrivilliga flygturer. Lite fix kvarstår innan det blir näst intill tävlingsmässigt.
I torsdags drog jag till Stockholm och Hovet. Det var dags att ta ut "födelsedagspresenten" jag fått av Ulla och Jessica. Föreläsning med och av Cesar Millan. Det var en riktig höjdare. Svårt att beskriva med ord men det var fantastiskt. Han är inte bara duktig på hundar och dess ägare, han är dessutom en förnämlig estradör. De 2½ timma det varade gick alldeles för fort. Sällan har jag skådat en människa som kan fånga en publik som han gjorde. Strongt av de som hade med sig "problem" som han tog sig an under showen. Han har inte så stort förtroende för den amerikanska hundägarens kompetens generellt. Han bjöd på många roliga anekdoter. Det är mycket att smälta. Det var bland det häftigaste jag varit med om.
Här nere är sorkarna så himla stora att katterna inte orkar äta upp alla som de dödar. De bär bara hem dem och lägger upp dem för att visa hur duktiga de är på att fånga in och döda de "små" odjuren. Till och med Stina har börjat ge sig ut i hagarna på jakt.
Varje dag blir jag mer eller imponerad över hur de två håriga prinsessorna beteer sig och löser vissa situationer. Det är häftigt att lugnt kunna gå bakom och bara titta på hur det passerar förbi mellan två kohagar. Jag ser hur de håller koll så att inte kvigorna kan komma åt dem på vägen. Helt lugnt travar de fram på vägen utan att bry sig om de stora "nöten" som är mer än välvilligt nyfikna på dem.
Alla fruktträden står i full blom och om bara någon dag så kommer syrenerna att slå ut också......