söndag 29 november 2009

1:a advent - och mycket blev gjort.

Dagen började med mysig frukost som Ulla fixat under tiden som jag var ute med vovvsingarna. Satt och myste och kände en stark längtan efter Mamma. Det är samma sak varje jul numera. Det är fortfarande så att jag är på väg att ringa till henne om det är något som hänt. Både roliga och jobbiga saker. Det är skönt att låta tårarna rinna en stund. Hon är alltid med i tankarna.

Fixade till den sista grävningen på vattenomdragningen. Vi skulle koppla bort en del av den gamla ledningen för att det inte skall stå och växa till en massa bakterier där. Det var lite problem att hitta ledningen men till slut hittade vi den genom att dra ur en slang ur ventilhuset. Naturligtvis blev det fullt av vatten i hålet. Då vattnet stängts av så tömde Yngve hålet med skopan. efter att ha funderat lite så visade det sig att det var "rätt" slang som farit ur. Då var det bara att plugga och fylla igen..

Hundarna behövde komma ut och rasa av sig lite så jag lånade Solveigs häst Ljufur. Det blev en lagom tur på ungefär en halvtimma. Hundarna hängde på bra trots att det ibland gick undan riktigt bra. Ljufur är lyhörd och svarade bra på hjälperna. Han var inga svårigheter att få i galopp och han har en mjuk och stabil sådan. Efter att ha prövat "knapparna" lite så fick jag även igång tölten. Inte så ren tölt men ändå.

Sedan var det höhämtning i Gisselåsen med avlastning hemma. Ut med hundarna på gården igen efter att de fått mat. Packa hösäckar inför fodring och upp med kärra och soffa på loftet. Plockade även ihop verktygen som legat spridda där uppe sedan ligghallsbygget. Kvällsfodring och sedan in och ner i badkaret. Varmt bad och korsord är en helt okej kombination. Kvällsfika och bloggning avlutade denna aktiva 1:a advent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar