tisdag 5 november 2019

Hjärtkoll & utställning samt agilitypremiär

Hjärtat funkar bra enligt läkarvetenskapen

Det blev som sagt en heldag på Örebro universitetssjukhus. Läkarundersökning, ultraljud och arbets-EKG. Det där med att ta ultraljud på hjärtat tog en himla tid. Hon som tog det höll på nästan en timma och det togs bilder och bildsekvenser från alla håll. Det var lite osäkert om det var tillräckligt bra då jag hela tiden hade en massa extraslag. Men det visade sig vara bra nog. Det var en speciell upplevelse att få se sitt eget hjärta arbeta och även höra ljudet av det. Jag har nu sett hur det ser ut när det jobbar och även då jag haft extraslagen. Nästan lite otäckt...

Arbets-EKG gick även det bra. Jag hade inga problem med vare sig ansträngt hjärta eller konditionen. Det enda problemet var att jag nog behöver träna lårmusklerna mer. Där kändes det att jag inte hållit på med varken löpning eller ansträngande cykling den senaste tiden.

Bilder och kurvor ska nu granskas av en Elsa. Hon är någon form av hjärtspecialist. Då hon har gjort en bedömning så får jag ta del av det resultatet. Men som det ser ut nu så sa de att allt ser bra ut och att jag har någon extra elektrisk signal som skapar de där extraslagen. Jag hade över 6.000 extraslag på det långtids-EKG jag tog för ett tag sedan. Det gör 4-5 extraslag per minut så det är inte konstigt att jag känner av det. För att minska extraslagen så fick jag piller med betablockerare som tydligen ska minska på extraslagen. De klipper väl av den röda kabeln, det är ju alltid den som ska kapas på bomber etc då de ska desarmeras på tv/film.

Mediokra utställningsresultat

Väntar på vår tur..
Internationell utställning i Växjö fredagen den 1 november. Vi var på plats med hela flocken men det var ungdomarna som skulle visas upp. Domaren visade i sin bedömning att det var en bedömningssport. Väldigt bra kritik men konstig placering av hundarna...
Det var ingen röd tråd i vad han tittade på utan det var lite hipp och happ. 
Lilo som inte brukar backa för någon ryggade lite för denna domaren vilket gjorde mig riktigt förvånad. 
Men vi blev en erfarenhet rikare och det är att den domaren ställer vi inte våra kooikrar för igen. (Andra verkade ha tagit den erfarenheten och uteblivit för det var bara 8 kooikrar på en internationell utställning!).
Lilo fick ett "very god" men kritiken sa mer excellent och Ambie fick "excellent" med en kritik som även sa "CK". Det sistnämnda är bara mina funderingar utifrån den kritik och resultat vi har med från flera andra domare. Men som sagt det är en bedömningssport och det står ju oss utställare fritt att välja bort domare eller utställning.

Äntligen premiär på agilitybanorna

Söderköpings inomhushall tävlar jag gärna i igen. Bra underlag, bra ljudnivå och värme då det var en isolerad hall. En sån här hall borde finnas i alla städer om jag fick önska fritt. Hoppas att det kommer att gå runt för dom så att den bär sig ekonomiskt. Gärna fler tävlingar där under den kalla delen av året.
Hela flocken for dit när Wynja och jag hade säsongspremiär. Kändes himla bra att kunna springa igen även om det gjorde ont i hälen efteråt, men det tar jag. Hon är så himla följsam då man springer agility med henne. Dessutom har hon fått till lite mer fart än tidigare. Ulla filmade agilityloppen som resulterade i en 6:e plats med 10 fel och en 4:e plats med ett nollat lopp. Hopploppet blev inte filmat vilket var helt okej. Där fick jag ett hjärnsläpp och sprang lite andra vägar än jag tänkt, vilket ledde till att jag visade fel med en disk som följd.

Vi hade även finbesök från Linköping som var och tittade. Det var Nala med sin flock (Joakim, Tina & Irma) som kom för att titta. Det är alltid lika trevligt att träffa dom. Nala hade växt på sig sedan sist och hon blir nog riktigt fin då hon växt klart. Mentalt är hon helt fantastiskt bra. Öppen, glad och positiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar