torsdag 14 november 2019

Agility, fars dag och massvaccinering

Höstrusk

Det är typiskt sörlandsväder utanför fönstret. Ena stunden snöar det lappsuddar för att en liten stund senare regna och bli slask. Isigt och halt värre då det är minusgrader på marken. Riktigt lurigt skitföre både för bil och gång. Som om det inte vore nog så kommer mörkret tidigt på dagen så att det känns som det är mitt i natten redan vid 19.00 tiden. Det krävs väl en viss omställningstid innan man vänjer sig. Hoppas att statsmakten tar tag sitt förnuft och går på forskningen för att ta bort detta med sommar-/vintertid. Personligen tycker jag bara att det ställer till det och inte fyller någon funktion.

Farsdagsagility

Kungsörs hundarena Gästades av mig med flera klass 2 förare och hundar den 10/11. Vi var anmälda till 4 lopp. 2 i respektive hopp- och agilityklass. Hopploppen gick bra. Inga lysande resultat men vi hade roligt på banan och även en hel del fart. Första agilityloppet gick också bra trots en disk. Wynja envisades med att ta A-hindret 3 gånger på raken trots att jag visade in i tunneln. Vi har ju inget A-hinder att träna på så hon passade väl på att få ut maximalt av hindren på banan. Vi skrattade nog lika mycket tillsammans åt det hon och jag. Sista agilityloppet strök jag oss ifrån. Min häl började protestera redan efter de två hopploppen men vi tog ett lopp till bra för den goda sakens skull och att Wynja var på och tyckte det var kul. Hade hon visat sig less hade vi hoppat över båda.
Tina hade gjort roliga banor som delvis var lite kluriga. Perfekta klass 2 banor med lagom fart och teknik. Några ekipage vart jag imponerade av. Dels att hundarna var så snabba men även att förarna hann med handlingen utan att stressa sönder hundarna.

Farsdagspresent

På måndagen kom dotterns present fram till far. Ändå hade hon skickat den en dag tidigare för att den skulle hinna fram innan helgen. Postnord är nu inte något säkert kort att satsa på. Till och med Schenker och DHL är ju både snabbare och säkrare. Det gamla talesättet "Som ett brev på posten" innebär inte längre att något är säkert utan mer ett "kommer det så kommer det".
I alla fall kom dotterns present på måndagen och det var en liten bok om att vara pappa. Sträckläste boken som bestod av citat och fick en "minnenas resa". Tänkte tillbaka på hur det var att vara pappa till Jessica under de år som gått. Händelser och känslor. Det var både skratt och lite tårar som jag fick under resan. Tack världens bästa dotter. Att få minnas var den bästa farsdagspresent jag kunde få! Tack "Världens Bästa Dotter".

Morötter till hundarna

Alla hundarna utom Wynja älskar morötter. De ligger på rad under soffbordet och smaskar ljudligt i sig de orange munsbitarna. Det låter så himla mysigt då de högljutt tuggar och smaskar i otakt de små liven. Griima ligger i bakgrunden på bilden och är väl den som bidrar mest till den ljudbild som strömmar ut från måltiden.

Massvaccination hos Kristin

Häromkvällen blev det en tripp till bästa veterinären. Hela flocken skulle vaccineras. Det blev en uppdatering på både KC, DHPP och rabies. Den enda som lyckades glida undan från en spruta var Lilo då hennes rabies var ok. Det blev 2 sprutor och en nosdroppning för all utom Lilo som då slapp rabiessprutan. Kändes smått hysteriskt att ha med 4 yrväder in samtidigt på mottagningen men de lugnade snabbt ner sig och skötte sig exemplariskt. Den enda som reagerade var Lilo som snabbt vände huvudet mot veterinären då sprutan stacks in. I övrigt var de superlugna. Passade även på att väga de håriga vilket visade att de alla låg bra till utom en som kommer att få lite mindre mat. Wynja var inte överviktig men hon har lite hon kan ta av som hon inte behöver bära omkring på i onödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar