fredag 11 oktober 2019

InstĂ€lld agility och tusentals extra slag😜

BolltorpstrÀdet klÀr om till höstfÀrger

Det fantastiskt formade trÀdet ute i kohagen Àr pÄ vÀg att skifta till höstskrud. Man skulle nÀstan tro att det Àr klippt dÄ formen Àr sÄ jÀmn. De enda som klippt Àr nog korna som brukar söka skugga och skydd under det dÄ de gÄr ute pÄ bete. SÄ man kan nog sÀga att det sköts ekologiskt bÄde vad gÀller gödsling och ansning. Det Àr i alla fall ett trÀd man stannar till och tittar pÄ.

Svar pÄ 24 timmars EKG

FĂ„tt samtal frĂ„n lĂ€karen pĂ„ vĂ„rdcentralen med resultat frĂ„n 24 timmars EKG. Han sade att jag hade extraslag och att det inte var farligt. Men dĂ„ det rörde sig om "tusentals" sĂ„ ville han att kardiologen pĂ„ sjukhuset i Örebro skulle ta och kolla upp det och ta fram eventuell medicinering. Det tog inte mer Ă€n nĂ„gra dagar sĂ„ hade jag ett brev frĂ„n kardiologmottagningen om att de skulle boka in mig för tid. Redan dagen efter sĂ„ kom tiderna. Det var en tid för ultraljud av hjĂ€rtat och en timma senare ska jag göra ett arbets-EKG. Alla var noga med att poĂ€ngtera att det inte vara farliga extraslag bara att det var "osedvanligt" mĂ„nga.
Även om det inte sas vara farligt sĂ„ blev jag lite orolig. Det kĂ€nns Ă€ndĂ„ skönt att veta att man ska till specialistvĂ„rden. Men jag mĂ„ste ju trots allt ha ett riktigt vĂ€ltrĂ€nat hjĂ€rta dĂ„ det fĂ„tt slĂ„ lite extrađŸ˜Ă€ven om lĂ€karen sa att det var lite stressat.

TranÄsagility med Wynja instÀlld

Lördagens agilityresa till TranÄs fick stryka pÄ foten dÄ Wynja fÄtt en misstÀnkt strÀckning höger nacke/skuldra. Efter behandling hos Anki pÄ Schiölds Hundkoja FriskvÄrd, Rehab & TrÀning med massage och annat. Att tÀvla med en hund som inte mÄr hundra Àr inget jag vill. Visst kan man missa att se men dÄ man ser Àr det bara att lÄta hundens vÀl gÄ före. SÄ nÀr vi upptÀckte den lilla hÀltan sÄ var det ett enkelt val. Kolla upp - behandla - följa upp - rÀtt aktiviteter. Och rÀtt var att inte tÀvla.
DÄ jag vill ha reda pÄ vad det Àr som Àr problemet och vad som gjorts sÄ bad jag naturligtvis Anki att förklara sÄ att jag skulle förstÄ, och det gjorde hon..

"Wynja fick rygg & nackmassage för slÀppa pÄ de stela musklerna mellan bog & rygg/nacke. Hade helst velat ge henne bogmassage, men damen har lite för hög integritet att lÀgga sig pÄ sidan & tillÄta det.
Jag tog dÄ hjÀlp av elektroterapi för att göra jobbet & slÀppte pÄ sÄ sÀtt tonusen i musklerna.
Elektroterapin Àr fantastisk med en mÀngd goda egenskaper.
  • SmĂ€rtstillande
  • Avslappnande
  • Cirkulationshöjande
  • Stimulerar cellernas funktioner
  • Stimulerar immunförsvaret
  • Höjer pH-vĂ€rdet  
Man ”slĂ€cker” inflammationer med hjĂ€lp av elen. Dvs kickar igĂ„ng inflammationen & fĂ„r pĂ„ sĂ„ sĂ€tt en snabbare lĂ€kning. Man ska inte förvĂ€xla den typ av ström jag anvĂ€nder med t.ex. TENS. Behandlingen kĂ€nns inte alls (förutom kanske ett litet pirr i huden). "

Texten ovan Ă€r Ankis egen och det gav mig en bra förklaring pĂ„ vad, hur och varför samt att jag fick bekrĂ€ftat att det var en kooiker hon behandlade, den stora integriteten😉 Tack Anki.

Behandling av mor och dotter samt enđŸ€Ą

Efter första behandlingen pĂ„ "Schiölds hundkoja" sĂ„ bestĂ€lldes det hem en bönboll för att trĂ€na hemma. I första hand var den ju till för Wynja och Ambie som varit pĂ„ behandling. DĂ„ de trĂ€nat sĂ„ fick Lilo prova pĂ„. Hon Ă€r ju lite eljest sĂ„ hon gjorde det mesta av det för att fĂ„ uppmĂ€rksamhet och berömđŸ€Ł
Lilo Ă€r en riktig lite flörtare och gör allt för att vara till lags. Att sitta "surikat" Ă€r en sak hon lĂ€rt sig snabbt men att hon skulle göra det direkt pĂ„ bönbollen trodde jag aldrig. Hon Ă€r en liten tjej som inte verkar ha nĂ„gra problem med att prova nytt. Lilo fĂ„r nu samma trĂ€ning som de andra pĂ„ bönbollen men hon vill fortfarande plussa och göra lite utöver det som önskas😍

En riktig "mancold"đŸ€’

I lördags drog den igĂ„ng och under söndagen eskalerade den till enorma proportioner. DĂ€ckad i soffan i tvĂ„ dagar med feber, frossa, öm hals, hosta och snorig. Knappt jag orkade gĂ„ ut med hundarnađŸ˜Ș Onsdagen nĂ„got bĂ€ttre men hostade som en galning. Var hemma pĂ„ torsdagen ocksĂ„ dĂ„ jag fortfarande snörvlade och hade slemhosta. Kort och gott en riktig drĂ€ngförkylning som jag gĂ€rna varit utan. PĂ„ onsdagen och torsdagen orkade jag i alla fall gĂ„ ut med hundarna. Blev ocksĂ„ ett treminuters agilitypass. Körde slalom ett par gĂ„nger med Lilo och hon fĂ„r till sitt första "rena" slalom och jag fĂ„r ett glĂ€djefnatt. Det roliga Ă€r att jag fĂ„tt det filmat😊
PÄ fredagen var jag uppe som vanligt och var beredd att Äka till jobbet men insÄg att jag inte skulle vara lojal mot vare sig mot mig sjÀlv eller arbetet. Inte frisk Ànnu och tror inte att nÄgon skulle uppskatta att ha en snorandes och harklande mÀnniska pÄ plats som dessutom kan skicka förkylningen vidare till bÄde boende och personal. Valde att vara lojal mot alla och stannade hemma vilket ger mig ytterligare nÄgra dagar att bli frisk pÄ dÄ Àven helgen kommer att gÄ i tillfrisknandets tecken.

1 kommentar:

  1. Fina lilo��hon busa en del med min Gösta nÀr hon bodde i Kumla!

    SvaraRadera