fredag 26 juli 2019

Semestern är slut och då händer det grejer...

Åter på arbetsplatsen

Så har semestern för i år tagit slut och jag är sedan den 15 juli tillbaka på arbetsplatsen. Det har hänt en massa medan jag varit borta, men ändå inte. Vardagen har rullat på som planerat och det var inte mycket att ta tag i efter 5 veckors frånvaro. Både ordinarie personal samt vikarier har gjort ett bra jobb. Även de boende har skött sig och inte haft en massa hyss för sig. Under semestern fick vi en hundraåring på boendet. Hon var mäkta nöjd med brev från kungen och allt firande. 

Tassemobilen 2.0 är nu uppdaterad till 2.1

Vistaprint har fått jobba och jag har fått betala. Nu är de nya magnetdekalerna på plats så att det syns att det är kooikrar på väg. Tack till Tommy för underbara bilder att välja på. Det blev till slut denna bild på en superfokuserad Wynja i slalom. Jag tycker den visar fart, fokus och vilja.

Utställning: Nordic i Västerås

Det var tre kullsyskon som styrde färden mot Västerås den 21/7. Ädelstenskullens Jasper, Ambie och Lilo skulle på SKK-Nordic och grupp 8 gick på söndagen, i ring 8 så det blev enkelt.
Det var en domare som normalt dömer jakthundraser men nu fick äran att döma våra röd/vita kooikrar. Bortsett från att domaren böjde sig över hundarna så hanterade han hundarna och deras reaktioner bra.
Jasper fick ett excellent och en väldigt bra kritik så det är vi nöjda med. Ambie och Lilo konkurrerade i samma klass och blev bästa tik 1 och 2, båda med excellent och CK. Lilo knep 1:a platsen från syrran och fick Svenskt och Nordic certifikat samt blev BIM. Hade husse tränat Lilo lite mer i ringarbete och fått henne att lyfta upp huvudet så kanske det blivit BIR, domaren var väldigt förtjust i min lilla clown. Ambie som blev 2 bästa tik fick Svenskt och Nordic reservcertifikat.
Det var lite dåligt av Västerås KK att de varken hade BIM- eller Nordicrosetter till alla klasser. Lilo får sina i brevlådan vilket gör att den obligatoriska rosettfotograferingen utgick.
Championhanen blev BIR medan Joykooi Kristall, "Lilo" blev BIM.
Ulla ställde både Ambie och Jasper. På bilden visar
hon upp Jasper som fick mycket bra bedömning.
Vi hade en väldig tur med vädret. Det var soligt med lite moln med fläktande vindar. När vi var klara med lunchen började det mulna på och vi hann både få ner tältet, lasta bilen och komma iväg hemåt innan regnet kom. Det var 4 trötta hundar som landade in hemmavid på eftermiddagen. Det var många intryck för dom alla och det var ju ett tag sedan de var på utställning. Även Griima och Wynja var ju med in för att agera stöd till de två som ställdes och det gjorde de riktigt bra. Den svart/vita (Griima) gjorde även dagen för en kille som var på utställningen med sin personliga assistent. Han fick klappa om henne och ge henne ett par godisar. Snacka om att Griima läste av killen, hon var så mjuk och lugn trots att han var lite spastisk i sina rörelser. Hon såg genom det och bara fanns där, lugn och stilla med svagt svajande svans.

Förberedelser inför Sunne jaktmässa

Den Bolltorpska banan håller på att piffas till inför utflykten till Rottneros park och jaktmässan där. (För mer information kan ni koll länkarna jag bifogat). Hindren utsätts för lite brutal rengöring och bättringsmålning. Som vanligt kommer banan att se riktigt proffsig ut. Fick reda på att vi i år inte ska vara i utkanten av området utan mitt i smeten vilket nog gör att åskådarskaran kommer att öka. Nytt för i år är att rasklubbarna ska få träna fram till lördag eftermiddag för att sedan göra upp i en "blåbärsklass". När de är klara kommer det även att gå en "blåbärsklass" för mässbesökarna. Banan kommer då enbart att bestå av hopphinder och tunnlar, 12-15 hinder. Det viktiga är att alla har roligt och att så många som möjligt klarar av att gå i mål.
Jag och flocken kommer att ha 2 uppvisningar på fredagen och 1 på lördagen. Mellan uppvisningarna och "blåbärsagilityn" så blir det som vanligt prova på med egen hund och träning inför tävlingen under handledning eller enskilt, lite beroende på vilket stöd ekipaget är i behov av. Mässan pågår den 2-3 augusti.

Till Jämtland för att fira en 4-åring

Det blir en snabbvisit till Östersund kommande helg för att fira morfars favoritgrabb. Max blir 4 år och det förpliktigar med morfaderlig närvaro. Tur att man kan säga favoritbarnbarn utan att det väcker ont blod. Han är ju det enda barnbarnet så här långt. Om det blir fler så får jag väl ändra om uttrycksformerna för att inte starta konflikter och avundsjuka. Men det blir som sagt morgondagens problem, idag finns det inga. Dottern har hotat med att det skall byggas sandlåda till den lille killen.

Mer utställning och "clubshow" 

Med en icke helt återställd häl så blir det mer utställningar än viltspårprov och agility. Känns lite tråkigt då det är så himla kul med både agilitytävlingar och viltspårprov. Ska bli spännande att se hur de små liven står sig i ringen vid utställningarna i Askersund och Degeberga. I Degeberga blir det även en koll på hur hälen funkar på tävling. Det blir kooikermästerkap i agility där och jag ska starta med både Wynja och Lilo. Lilo ska bli extra spännande då hon inte är klar med slalom ännu. Det får bli en erfarenhet både för henne och mig. Ulla kommer att köra Ambie i blåbärsklass vilket också blir spännande då Ambie har ett växlande intresse för tunnlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar