tisdag 21 september 2010

Så var det äntligen semester!

Efter 8 timmar i bil, 3½ timmar på flyg, ½ timma i taxi, ½ timma på färja och 10 minuter i bil (väntetider ej inräknade) så klev Ulla och jag in i en härlig liten lägenhet på Gozo. Lite fika och sedan var det godnatt efter uppackningen.
På morgonen så vaknade vi till ett strålande väder och en härlig utsikt från lägenhetens 2 balkonger/terrasser.Då vi nödtorftigt mornat oss så var vi iväg till bagariet och köpte nybagat bröd. På ena terrassen satt vi sedan och avnjöt frukosten i ljuvligt väder och skön atmosfär.

Ullas 50-års firande blev lite av en flopp. I och för sig så var jag ute i sista minuten för att boka bord och så men man kan ju ha vissa förväntningar på personalen när man talat om varför man är där. Efter att ha specificerat mer vad jag var ute efter så löste de det men det var inte med mer än ett nödrop. Sättet de gjorde det på var nonchalant och nästan otrevligt. Det var orutinerad personal men desto större anledning att lösa saker på ett bra sätt ändå. Det blev i alla fall inte alls som förväntat och Ulla var nog mer besviken än hon medgav. Besvikelsen låg också i att det var ett ställe vi blivit rekomenderade. Vi får ta om det någon annan kväll under vår vistelse här på Gozo, på en annan restaurang.

Mer om äventyren här kommer över tid. Nu ska vi bara njuta av ledigheten, för att inte tala om den goa värmen.På bilden nedan kan ni leta efter två fel. Tog bilden idag när vi tog bussen till en badstrand på norra Gozo. Alla "kommunala" bussar är av märket Bedford och är nog från 50-talet. Trots det så är de superfräscha både in och utvändigt.Vi njuter av ledigheten så mycket vi bara kan. Och det är nu ganska lätt.

PS. Fick ett sms från Jessica tidigare i dag. Hon skrev, "Var finns hundschampot? Hundjävel!". Efter ett stillsamt svar och en fråga fick jag till svar, "Griima har rullat sig i skit! Jag kräks!" Just då kändes det ganska skönt att vara på Gozo trots att jag saknar världens bästa dotter och alla djuren......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar