lördag 25 september 2010

Efter storm kommer stiltje.

I natt fick vi uppleva ett rejält oväder. Vi var på väg hem från restaurangen då det först kom några droppar som enn liten varning för att sedan fullkomligt vräka ner. Blixtarna hade vi sett några på avstånd då vi satt och åt men inte tänkt mer på det. Vi tog i alla fall skydd under en utskjutande balkong medan det värsta vräkte ner. Då det lugnat sig lite så bestämde vi oss helt sonika för att gå hemåt trots regnet. Vi kunde ju inte bli mer än blöta. Väl hemkomna så brakade det loss ordentligt ute. Regnet kom i byar och det blixtrade kontinuerligt runt omkring. Då jag stod på altanen så dök bilderna som journalisterna tagit i Bagdad under bombningarna upp. Ljus och ljud stämde, dock inte anledningen som tur var. Det blev ingen avslappning i den svala kvällsluften på altanen. Bara att lägga sig i sängen för att läsa. Hade precis slagit upp boken då strömmen gick. Vad göra? Det bidde godnatt världen. Sov lite oroligt det det stormade så förbaskat ute. På morgonen var det lugnt och jag gick iväg till bageriet för att inhandla frukostbröd på rentvättade gator.

Dagarna går och vi njuter av att "bara vara" och ta dagarna som de kommer. I går hoppade vi på en sightseeing buss som gick runt hela Gozo. En fantastisk upplevelse. Det var också läckert att gå omkring i citadellet i Victoria som har sitt ursprung från 1100-talet.
Gozo är inget ställe att fara till om man vill parta loss utan mer ett ställa att bara vara på. Ett kanonställe att åka till för att uppleva lite lagom och ladda batterierna på. Så när vi kommer hem har vi verkligen laddat upp inför flytt.

Härom kvällen satt vi och tog oss något svalkande på en liten servering då "någon" ville feströka lite. Det var bara att gå in och köpa ett paket Pall Mall och en ask tändstickor. Plötsligt så var jag tillbaka i min barndoms stad. Tänk att det inte en var reklam på tändsticksasken!? "Sverige är fortfarande stort utomlands".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar