tisdag 11 juni 2019

Oups vad tiden går fort! Nu semester och operation..

Redan semestertid

Det är inte klokt vad tiden går fort. Valparna har redan hunnit bli 6 veckor och det är dags för semester. Inte nog med att man upplever att tiden går fort, man har gjort en himla massa också.
Känns som om det har gått på i ett både på jobb och hemma. Inte stressigt bara en hel massa olika saker som gjorts. Kvällarna har varit vigda för hundar och återhämtning. Till och med att sitta på gräsklipparen är en rejäl mental återhämtning.

Avslut på Afghanistan

Den 23 maj var jag i Eksjö på Göta Ingenjörsregemente, Ing2. Det var medaljceremoni för FS 36 som precis kommit hem från sin mission i Afghanistan. Anledningen till att jag var där är att lillebror ingick i den styrkan och nu äntligen är hemma i Sverige igen. Till honom och alla andra i FS 36 "Skönt att ni är hemma och tack för att ni tjänstgjort".


Besök av valpköpare

Kristi flygare (uttryck för kristi himmelsfärdshelgen) hade vi tre besök av valpköpare. De var från Linköping, Vingåker och Söderhamn. De fick nu för första gången träffa valparna "in real life". Det är trevliga familjer som våra små adepter sedan ska flytta till. Speciellt härligt var det at se deras ansiktsuttryck då de såg valparna för första gången. Alla ansikten uttryckte inte annat en ren kärlek och längtan efter att få hem sin nya lilla flockmedlem

Svinskit igen

Lilo, flockens lilla pajas upphör aldrig med sina påhitt. De flesta är oskyldiga och bara gör att man älskar henne mer. Ibland gör det dock över styr.
Här är hon precis nyduschad efter att ha rullat sig i lite svinskit. Föga uppskattat av husse och matte...

Agilityn går framåt, viltspårningen i vila

Den Bolltorpska banan används för alla de fyrbenta i flocken. Viltspårandet har pausats lite med tanke på valparna och alla fästingar som kan dras med hem. Kanske inte så farligt men det är dumt att chansa. Finns tillräckligt av de små kräken redan på vår gräsmatta. Mest beror det på att husses häl inte är lämplig att gå ut i spårmarkerna med längre. Men snart är vi på det igen.
Att springa lös i hagen är inte att förakta. Framför allt då man får hoppa som en springbock för att kunna se vart man är och vart man är på väg.
Lilo älskar att dra runt som en illbatting. Kallas allmänt för kooikerfnatt...
Flockens kooikrar vandrar här i rangordning på den uppklippta rastrundan i hagen. Lite lyxigt med klippt gångväg men jisses vad skönt när det har regnat. Då håller sig alla utom en på stigen vilket minskar torkandet vid ingången hemma. Gissa vem som inte alltid är på stigen då!?
Stenen är ett populärt tillhåll och stannar jag till där så turas de om att klättra upp för att kolla på utsikten. Ja ibland turas de inte om utan det blir lite mer som "tiken på täppan".
Njuter gör de alla av utmaningen.



Operation "häl artros"

I morgon går startskottet för en åtta veckors rehab för hälen. Ska in på ortopeden och få den fixad. Ja åtminstone tar de förhoppningsvis bort det som orsakar smärtan sedan är det upp till mig att komma tillbaka med att få funktionen som det är tänkt att en fot ska fungera, dock utan smärta hoppas jag. Då kan jag äntligen starta med Lilo och fortsätta rosettjakten med Wynja och skogarna kommer att vara fulla av spår.

Clematis

Vi har en clematis som växer här hemma. och med växer menar jag VÄXER. Ulla har bra hand med den. Förra året blommade den väldigt mycket och det var väl ingen av oss som trodde att den blomningen skulle överglänsas. Men det gjorde den. Bilderna är tagna den 10 juni i år!!

 

Valpfrossa







 
Nu är det slut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar