måndag 2 oktober 2017

Hösten är här men det finns glädjeämnen trots mörker och kyla

Kortare dagar. Mörkare kvällar. Kyligare luft och mer regn och rusk. Ja, nu är hösten kommen med allt vad det innebär. Även om det kan tyckas vara lite deppigt med tanke på vädret så finns det många ljuspunkter att lyfta fram. Naturen har precis börjat lysa i helt andra färger. Det gröna tycks bli grönare då det ställs emot rött. Löven börjar skifta färg. En del släpper och lämnar färgade stråk längs marken medan andra sitter kvar och lyser upp träden med växlande färger. Det är på väg att snart bli både eldrött och guldgult på träden,
 På promenaderna ser man många små naturliga arrangemang som är fina att titta på. Även om det är giftigt så kan det vara en fröjd för ögat.
Den Bolltorpska flocken har haft helgbesök av Dalton. Ja det fanns ju ett uttalat syfte med hans besök men vi fick alla njuta av hans närvaro några dagar. Det tackar vi hans matte för. Han fick bo i gästrummet men tyckte inte om att sova ensam där då det smög omkring katter och löptikar utanför. Så Dalton och jag gick i bivack i bäddsoffan. Han är en trevlig kille som verkligen tycker om att sova i sängen då han kan rulla ihop sig mot någons rygg. Behöver jag säga att vi sov gott båda två? Hans matte var nog riktigt avundsjuk på mig.
Om allt går som tänkt blir det tillökning i den Bolltorpska flocken i mitten av november. Så nu håller vi tummar och tassar.

När mörkret och kylan smyger sig på finns det inget mysigare än att krypa upp i soffan och slappa.
Stina och Felix breder ut sig och ockuperar stor del av soffan. Husse fick helt enkelt hitta annan plats att sitta på. Gör det gärna när jag får se djuren njuta fullt ut...

Det är inte utan att jag blir mer än lovligt förbannad. När jag kom till jobbet idag så visade det sig att det varit inbrott på min nya arbetsplats. Alla tv-apparater och datorer på plan ett var stulna. Polisen tog en av gärningsmännen som visat sig bli lite trött av att bryta sig in. Han hade helt sonika gått och lagt sig och vaknade upp på morgonen i lagens trygga famn.
Varför gör man sig omaket att bryta sig in när man inte ens orkar fullfölja med att avvika från platsen. Är dock tacksam för att en av antagonisterna gripits och att de bara stulit saker och inte gett sig på att förstöra i lokalerna. Förhoppningsvis så har polisen koll på den gripnes umgänge och kan lösa detta snabbt. Dock är mina förhoppningar om det ganska små.

Tyvärr så ställde det till en hel del för personalen kopplat till utbildningar och förberedelserna inför öppet hus på lördag och inflyttningarna i nästa vecka.
Inget är som väntans tider. Nu går flockledarna och väntar på att Wynjas herrbesök ska ha gett resultat. Är vår lilla röd/vita dräktig eller inte? I slutet av nästa vecka kanske vi kan få svar. Planerar in att göra ett ultraljud för att få ett besked om hur det kan förhålla sig.
Vi ligger i startgroparna med en del att fixa men behöver ha ett positivt svar för att kunna/vilja fullfölja en del uppgifter. En spänd men trevlig väntan.

 Vår passionsblomma har blommat flitigt under sommaren och början av hösten.
Nu har en av blommorna utvecklats till en "passionsfrukt". Ska bli spännande att följa utvecklingen och se om det blir en frukt eller om den ruttnar ihop!?


Det perfekt naturligt formade trädet börjar så sakta att iföra sig höstens färger. Det är likadant med de flesta träden runt den Bolltorpska farmen.
Vissa dagar är det riktigt fint höstväder med solsken och klar luft för att nästa dag vara molntungt och regnigt. Det växlar fort men temperaturen är ändå ganska behaglig så här långt.
 Då dessa bilder togs ser ni att vädret var på topp med härliga promenader med de fyrtassade.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar