måndag 22 september 2014

Hösten är här och med den en tävlingspremiär.

 Hösten gör sitt intåg över den Bolltorpska farmen mer och mer, dag för dag. Trots det härliga vädret dagtid så slingrar sig dimslöjorna in under kvällarna och växer till sig under natten så att det de flesta mornar är riktig tjocka. Solen har skingrat den ganska fort men i dag, söndag kom det riktiga höst rusket. Regn i stort sett hela dagen och en rejäl åskskräll vid tolvtiden. Som tur var smällde det bara en gång men då var det en sjuhelsikes smäll och utdragen var den också. Tur att åskan inte höll i sig för vi var mitt upp i agilitytävlingen...
I helgen har det varit Segersjödagarna med stor happening på herrgården och ridbanan. Dressyr i fredags, fältritt på lördagen och den avslutande hoppningen på söndagen.
På lördagen hade vi i Segersjö hundsällskap agilityuppvisningar och en "dogtrail" för de i publiken som hade hundar med sig. Båda delarna var uppskattade inslag och vi blev positivt överraskade av hur många det var som ville köra "dogtrail" med sina hundar. Nåt att ta med sig till kommande arrangemang och tävlingar. Perfekt aktivering för de som inte är med och tävlar till exempel.
Efter fyra repor med varje hund så var både jag och hundarna möra i både kropp och knopp. För att göra något helt annat så provade vi på fältritthindren för att kanske komma på en ny tävlingsform, fältagility. Dock kom både jag och hundarna fram till att i dagsläget skulle det erfordras stora ombyggnadsinsatser för att få hindren mer kompatibla med hundar i olika storlekar. För visst ser hindret lite stort ut för dessa tre primadonnor? 
Det var en skön promenad att gå längs fältrittbanan efter det att alla ryttare, hästar  och publik försvunnit. Tillsammans ägde jag och hundarna världen för en stund och det var frihet.

På söndagen var det dags för klubben att genomföra sin tävling. En agilityklass och två hoppklasser. Inga mängder med startande men det var nog lika bra. Både med tanke på väder och strömbortfall för både dator och skrivare. Det rullade på snabbt och smidigt trots ett envist regn som ökade och minskade i intensitet över tid. Tommy tack för roliga banor i lagom svårighetsgrad för alla och tack till Gudrun som dömde. Också tack till tävlande, funktionärer och publik som trots regn var på plats och gjorde tävlingen till ett trevligt arrangemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar