torsdag 18 oktober 2012

Det rör på sig i Bolltorp

Med dotter och svärson på plats i Bolltorp så har faktiskt inspirationen och motivationen att dra igång diverse projekt mångdubblats
Så här blev det efter att vi lyft upp hö på loftet och fixat ordentlig belysning. Kvar är bara att rensa bort det sista av det gamla höet och sopa bort damm med mera.
I dag påbörjade vi projektet "nya stalldörrar". Vi blev klara med stommarna och klä insidorna med råspont. Över den lilla öppningen på den högra dörren skall det monteras en kattlucka så missarna har fri tillgång till stallet och kan hålla detsamma rent från möss och annat oknytt. I morgon blir det isolering och utsidor på plats.
Häromdagen snickrade Kalle och jag ihop en lucka till loftet av spillvirke som låg ute i vagnslidret. Det blev en bra tilltagen öppning som det blir enkelt att skicka höbalar igenom. Kanske ska börja ta upp beställningar och snickra luckor. Den här blev riktigt bra.

Linus och Gizmo har blivit riktigt bra kompisar. Både då det gäller vila och lek. Då de leker far de fram som galningar runt i hela huset. Det smäller och dundrar, mattorna far och de fräser uppmuntrande till varandra.
Det har tagit ett tag men Stina har faktiskt börjat släppa efter på sin roll som ordningsman. Märks att hon har det svårt ibland då de två buspojkarna far förbi framför nosen på henne. Peppar, peppar hon låter dem ändå vara. Förra veckan så var hon snabbt framme och talade om att de skulle ta och lugna ner sig..
Segersjö hundsällskaps bana är flyttad till ridhuset i "Labbetorp". Jag och hundarna var där och tränade i söndags och vi hade jätteroligt. Det var också roligt att prata lite både strunt och allvar med trevliga träningskamrater. Njuter fortfarande av sötman från tävlingen i Frövi.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar