söndag 9 maj 2010

Skönt med lite ledighet och träffa släkt.

När jag for hemifrån i torsdags så stod blåsipporna i full blom överallt ute i skogen. Det är så härligt att gå längs vägen och se att det lyser blått lite här och där bland brunt höstgräs.
Nere i Jönköping, dit jag ställde kosan i torsdags, är det inte så mycket blåsippor. Vitsippor finns det däremot i mängd.Bilden på Stina är tagen på ett ställe som ligger en liten bit från där min syster bor med sin familj. Det är en liten dalgång som alltid är så himla vacker på våren då vitsipporna kommer fram.

Det har varit fullspäckade dagar då jag varit här. Träffat gamla simmarkompisar. En kortis, men ändå. Besökt Mammas grav. Det blev ett känsloladdat möte. Jag hade Stina med mig och då jag satte mig ner vid gravstenen föll en tung saknad över mig. Det är tre år sedan Mamma dog men saknaden blir inte mindre med tiden. Man vänjer sig bara vid tomheten. Stina som är jätteduktig på att känna av sinnesstämningar satte sig ner bredvid mig och tryckte sin varma, pälsklädda kropp mot mig. Det gav både energi och glädje. Så trots att det rullade några tårar så var det tårar mer av glädje över fina minnen och saknad än över ledsamheter.

På lördagen kom Lotta och Leona och tittade på när jag och Stina tävlade. Får jag säga det själv så var vi riktigt duktiga som tog oss runt de svåra banorna. Summerar man helgens banor så var det några av de lurigaste vi har genomfört hittills.
På kvällen blev det stort gästabud hemma hos Lotta och Tommy. Jessica och Sebbe kom ner från Katrineholm. Daniel, Caroline och Stina (Daniels dotter) kom från Eksjö. Hanna och hennes pojkvän kristoffer kom och sedan var det ju Lotta, Tommy, Leona och jag så det var fullt hus. God mat och dryck i glada vänners lag. Kan det bli bättre?

På söndagsmorgonen så bar det av mot Tranås igen. Denna gången själv men det var inga problem att ragga upp två medtävlare som kunde filma och dokumentera de missar som vi gjorde. Ja vi och vi, det var ju faktiskt jag som styrde till att det gick lite fel. Mer om det då filmen blivit redigerad och utlagd på bloggen.

I morgon bär det av ner till Eksjö. Ska hälsa på lillebror tills på onsdag då det blir dags att fara norröver igen. Tänkte stanna till hos världens bästa dotter på en fika under uppresan. Under tiden jag varit här på sydligare breddgrader så har det faktiskt varit mycket varmare och behagligare hemma i Östersund. Här är det riktigt ruggigt väder just nu men det verkar klarna upp lite ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar