tisdag 6 april 2010

Lagen om tingens inneboende ondska.

I går kväll började Stina hosta. Först bara lite grann, sedan lät det som om hon fått kikhosta och hon hostad upp vitt slem. Ulla ut på nätet och spanade in veterinärsidor. Kennelhosta! Var kunde hon ha fått det? Efter att ha räknat på inkubationstider med mera så var svaret ganska klart.
Med största sannolikhet så fick hon med sig dessa bacillurer från tävlingen i Nordmaling. Kontaktade lite folk som var med och tävlade där för att de skulle ha ett extra öga på sina adepter.

På islandshästtävlingar har man något som kallas hästägarförsäkran där ägaren/ryttaren intygar att hästen är frisk och inte blivit utsatt för smitta under de senaste veckorna. Kanske något för hundsporten att ta efter då både utställningar och tävlingsarangemang är välfrekventerade och risken för smittspridning stor. Bara att ägaren/föraren intygar att hunden är frisk och inte varit utsatt för smitta skulle nog få ägaren/föraren att tänka till och ta ett lite större ansvar. Och ingen skulle behöva åka från tävlingar/utställningar med extrapassagerare på sina hundar och på så vis få tävlingssäsongen spolierad.

I kväll är dock Stina mycket bättre och har ingen feber. Hostan är inte så intensiv och kommer mer sällan. Nu gäller det bara att hålla henne lugn någon vecka så att inga följdinfektioner dyker upp. Vad gäller Griima så är det bara att hålla tummarna att inte hon smittats men jag tror det är att hoppas på för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar