torsdag 7 maj 2020

Covid-19 ger oanade möjligheter

Nu finns det möjligheter

Med virussmittan spridd i samhället och i stort sett alla aktiviteter i grupp inställda, så ges vi faktiskt en enorm möjlighet att ta hand om oss själva. Jag och frugan var inbokade på en massa aktiviteter kopplade till hund under många helger i vår och sommar. Nu är det plötsligt vita fält i almanackan som vi kan fylla med annat. 

Vi har tid att hålla på i trädgården, träna hundar och bara vara och njuta av nuet. Ett perfekt sätt att komma i balans med sig själv och varandra. Även om det är roligt att åka och tävla så är det trots allt en stressor. Det är så mycket runt omkring som ska göras och planeras. Nu blev det en påtvingad paus där vi får en möjlighet att göra det som är viktigt och har betydelse för välbefinnandet.
Bara att gå ut med hundarna och lyssna på fågelkvittret utan att behöva känna att man hela tiden är på väg någonstans.

Försök att inte se pandemin som en begränsning i allt. Den ger oss faktiskt även förutsättningar för annat som vi i normala tider hade missat.

Hundaktiviteterna fortsätter men ändras

Viltspårarbetet fortsätter. Nu blir det lite längre till spårterräng då ko släppet i de omkringliggande hagarna genomförts. Missade det i år igen. Så vill man inte ha närgångna och nyfikna åskådare till spårningen så är det bara att hålla sig borta från hagarna.
Agilitytävlingarna kan jag sakna men jag har kommit till en viktig insikt där. Nu får det mest bli agility som aktivering med kanske enbart någon enstaka tävling. Det känns väl inte så där himla muntert men hjärtmedicinen jag tar gör att min puls inte ökar vid ansträngning. Är bara att bita i det sura äpplet och ta hand om sig så gott det går. Men jag slutar inte med agility, jag minskar bara på tävlandet😁
Egentillverkade apporter av tyngre modell. M90 mönster är något som alltid funkar😄
Nu finns det ju även tid för att ta tag i alla de där kring grejorna som man har tänkt att göra. Sy apporter och prova apportering. Sitta och pyssla med spårutrustningen. Ja, ni vet att riktigt nörda in sig på det man tycker är kul. Alla har vi ju våra små egenheter och kors att bära.
Spårväskan har det gjorts mycket med. Både exteriört och innehållsmässigt.
Den här väskan är så personlig att ingen annan än jag kan kalla den MIN!
Trots allt så är det något visst med att hålla på med spårarbete under våren. Det händer så mycket i spårmarkerna med både växtlighet och djurliv. Bra årstid att träna prova hundens spårnoggrannhet så att den inte viltväxlar. Har konstaterat att viltbeståndet ökat hemma. Nu har vi 3 rådjur, 5 kronhjortar, 2 rävar, 1 älg, 1 igelkott samt ett okänt antal fältharar och fasaner som rör sig i närområdet.
Wynja kollar av spåret vid en vildsvinsövergång. Jag såg klövspåren.
Wynja väljer rätt spår. Uppe till vänster skymta spårsnitseln.

Mitt i spåret och snart framme vid spårslutet
Nöjd husse och glad hund. Dovhjortsklöven är funnen och platsar precis i gapet.


Årets ved upplagd för torkning innan den ska in i vedboden.

Tro inte på allt du läser

På boendet där jag jobbar har vi haft 3 boende som testats positiva för covid-19. De har inte varit speciellt sjuka. Mer som en vanlig förkylning. I morgon blir de friskförklarade. Ska man tro det som skrivits i media så skulle dessa varit avlidna nu. Alla 3 var multisjuka och en var i särskild risk men det gick bra hos oss i dessa fall. Jag förstår rädslan som finns hos både personal och anhöriga men det är mycket media som ligger bakom den rädslan då det enda som har nyhetsvärde verkar vara det som handlar om kris, katastrof och död. Någonstans på vägen har vi människor tappat förmågan att kritiskt granska det som skrivs och sägs. 

Detta märks framförallt på Facebook. Läser man kommentarerna på vissa inlägg så blir man ju rent av sagt mörkrädd. Har vissa människor helt släppt taget om sin intellektuella och kritiska förmåga. Alternativ intelligens är nog något vi får vänja oss vid. Bara det att en viktig person i ett stort land i väster framför att det hjälper att injicera desinfektionsmedel för att bota covid-19. Säger en del om honom och de som tror på det😂

Nä nu får det vara nog. Tro inte på allt ni läser, kolla källan och om det verkar rimligt. Lurade blir vi alltid men vi behöver ju inte bete oss som kompletta fullblodsidioter.
Ha det bra ute i coronavärlden och ta hand om er. 
Håll avstånd och tvätta händerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar