torsdag 3 januari 2019

En god jul och ett lugnt gott nytt år.

En resande jul

Det blev en hel del bilåkande i samband med julafton. Efter jobbet på fredagen innan jul så drog vi iväg mot Jämtland. Klockan 02.00 landade vi in i ett snöigt Böle. Vi skulle fira julafton där på söndagen hos Jessica, Tommy och Max. Vår julafton följde väl gängse tradition med mat, dopp i grytan och julklappsutdelning. Vi vuxna fick något paket medan "Maximilian unge" fick en hel drös. Precis som det ska vara.
Max var väldigt uppspelt då han genom fönstret såg tomten närma sig. Han ropade högljutt att Tomten glömt sina renar. När Tomten väl kom in var Max lite allvarlig och avvaktande vilket snabbt släppte då paketen började lämnas ut.
Självaste julafton fick bli resdag då Ulla skulle upp och jobba på juldagen. Det blev ett trevligt och lugnt firande av julafton under söndagen. Lugn julaftonsmorgon med julfrukost och lastning av bilen. Vi hade bättre tur med föret på hemresan än vi hade på ditresan. Vad gäller trafiken hade vi ett riktigt flyt också. Inte många som var på vägarna samtidigt som oss.

På uppresan såg vi en polisbil och det var mitt ute i ingenstans på väg 87. Det visade sig att de varit ute och tagit hand om två tjuvar som av kreativa ortsbor blivit inplogade då de varit ute i brottsligt uppsåt på en verkstad av något slag. I de snörika delarna av landet så förvandlas snabbt en plogbil med en kreativ förare till en brottsbekämpande hjälte. 
På hemvägen såg inga poliser, bara 2 ambulanser med blåljus. Kändes lite tråkigt då det var julafton och allt. Oavsett vad det var så tänkte man på dem som drabbats och hoppades att det skulle gå bra för dom. Vet inte om det gäller fler men jag blir lite extra känslig på sådana saker under julen.
Det var en hel del snö så hundarna valde att mest hålla sig i skoterspåret då de snabbt kom på att det var riktigt jobbigt att försöka ta sig fram i den djupa, lösa snön. Dock passade de på att göra ett och annat dyk ut i djupsnön för att sedan kämpa sig tillbaka till det lite fastare skoterspåret. För småttingarna var det första gången i djup snö och de fullständigt älskade att springa omkring och göra små djupsnöutflykter.
 

Vi hade i alla fall tur med smällarna

Lilo har intagit en av sina sovposer nyårsafton till trots.
Nyårsfirandet gick lugnt till på den Bolltorpska farmen. Vi tvåbeningar gjorde det enkelt för oss. Så enkelt det nu kan vara med en rejäl laddning med nyårstacos. Skillnaden mot vanliga tacos är inte så stor utan det handlar väl mer när man äter dem.
Fyrbeningarna i flocken mådde som prinsessor då de fick vara med fullt ut med bara husse och matte. Smällarna från den delen av populationen som hyser någon form av stört intresse för detta fick vi bara ett minimum av. Vid rastningen vid 22 tiden såg jag hur horisonten lyste upp mot Hampetorp men det hördes inte en smäll. Det enda vi hörde lite av var fyrverkerierna som någon skickade upp åt Segersjö hållet. Men det var bara Ulla som hörde då hon var ute strax innan tolvslaget. En lugn och avslappnad nyår för oss som slutat se det "roliga" i att ännu ett år gått. Kan det bero på att dottern fyller trettio i år!? Man börjar ju för sjutton bli lite till åren om man ska gå enligt kalendern. För övrigt är jag inte en dag över 35, åtminstone någon dag per kvartal....

Finns hopp om ett bra 2019

Trots ett mindre trevligt avslut på 2018 så ser jag fram mot 2019. Just nu snöfritt och spårväder. Till helgen blir det spår och agilityträning för hela flocken. Sedan planerar vi för en parning av Wynja vid nästa löp. Det är en riktigt snygg och trevlig kille som förhoppningsvis blir pappa till en kull med Wynja. Mer info kommer på hemsidan, Joykooi. Sen blir det ju lite utställningar, agilitytävlingar, viltspårprov, möten med Max och en hel del hundträning med mera. En massa att se fram emot 2019.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar