onsdag 28 november 2018

Nordisk vinnare, en liten överraskning

Juleskumspremiär.

Efter någon veckas idog kamp mot längtan så gick det inte att stå emot. Framför allt inte då Ulla köpte en påse och inledde årets efterlängtade juleskumspremiär.
Dom var rumstempererade. Dom var färska. Dom var mjuka och lagom sega. Dom var fantastiskt goda och påsen tog slut alldeles för fort. Det är bättre med de röda kartongerna då de räcker något längre än påsarna!
Säsongen har startat så nu är det bara att köra på. Skit i påsarna, det är kartongerna som gäller. (hoppas Ulla läser det här).

Sovmästare!


Lilo har verkligen visat en del av sin personlighet. Den lilla sötnosen är en livsnjutare av rang. Hon nöjer sig inte med att bara ligga och sova. Hon ska prompt ha kuddar att ligga på och gosa in sig i. Dessutom vill hon bara vara ifred då hon lagt sig tillrätta. Det är inte mycket som kan få henne att reagera då. Inte ens juleskum...


Minnen från ett annat liv.

Det var många år sedan som jag avslutade min anställning i försvarsmakten. Vissa ränder går aldrig ur, de sitter så djupt präglade vilket är på både gott och ont.
Att peka med hela handen var inte lätt att lära sig för 40 år sedan. Men när jag väl lärt mig så är det fast i systemet. Till och med när jag kör agility så åker "kakspaden" fram. Även på arbetet används den men inte alls i samma omfattning som under min tid som officer. Men ibland behöver den komma fram för att vara tydlig.

Dogs4all i Lilleström.

Ulla, Wynja och Ambie drog i väg till Norge på utställning. Förväntningarna var inte så stora då Wynja de senaste veckorna hade fällt ut all sin fina päls. Ulla funderade på att smyga in henne i powder puff ringen. Tror inte de skulle märkt något!? Ambie hade efter sitt första löp hittat lite extra vikt som hon tagit på sig.
Detta till trots så fick Wynja riktigt bra kritik men placeringen fick stå tillbaka på grund av bristande klädsel. Ambie blev bästa junior och fick titeln "Nordisk juniorvinnare 2018". Det blev den första titeln för Kennel Joykooi och det känns riktigt bra.
Stolt och nöjd matte med sin lilla adept Ambie. De båda och Wynja gjorde jättebra ifrån sig i ringen. Ulla har något visst med hundarna när de är i utställningsringen.
De går in i någon sorts bubbla och i den finns bara dom och allt annat räknas liksom inte. Det kan vara ett himlaliv runt om men de fokuserar bara på varandra. Det är häftigt att se hur de interagerar.

Efter att ha vistats tillsammans med 6000 andra hundar och förare samt blivit utsatt för domarens bedömning och plockande är det klart man blir trött. En välförtjänt vila innan middagen behövdes för både fyr- och tvåbening. Och det var verkligen välförtjänt.

Efter en mild och fin höst har mörkret och kylan nu satt klorna i de Bolltorpska nejderna och lagt lite sordi på verksamheten. Stämningen är dock på topp och vi laddar för fullt inför både julen och utställningen "Stora Stockholm". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar