torsdag 26 april 2018

😊 Äntligen Ă€r det starter pĂ„ gĂ„ng 😊

SpĂ€nd förvĂ€ntan inför start av Ă„rets tĂ€vlingssĂ€song. Med fyra starter pĂ„ söndag blir det en dunderstart pĂ„ sĂ€songen. Det var ju bra lĂ€nge sedan jag och Wynja körde banor ihop. Har varit drĂ€ktighet, valpar och vinter som hindrat. Jag har Ă€nnu inte kört nĂ„gon hel bana med henne. Fokus har varit pĂ„ att fĂ„ igĂ„ng henne konditionsmĂ€ssigt. Sista veckan har jag bara kollat sĂ„ att hindren sitter genom att köra korta men snabbakombinationer. Den lilla röd/vita har ju som sagt en förmĂ„ga att tappa intresset om jag trĂ€nar för mycket. SĂ„ jag har strĂ€vat efter att bara kolla av och ge henne lite smakprov sĂ„ att det lilla livet Ă€r ordentligt sugen pĂ„ en hel bana pĂ„ tĂ€vlingarna. Antingen funkar det eller sĂ„ blir det som vanligt att husse blir nervös och spĂ€nd vilket gör att den lilla damen ska ta hand om sin stackars förvirrade husse. Huvudsaken Ă€r ju trots allt att vi har roligt, resultatet Ă€r av mindre vikt. De överraskande och vansinniga delarna bjuder vi som vanligt pĂ„ om dessa skulle uppstĂ„.  Vi fĂ„r vĂ€lan se hur det gĂ„r och om det blir nĂ„got filmat.

VĂ„r!

Nu har i alla fall vÄren kommit pÄ riktigt. Hoppas bara att det inte blir nÄgra bakslag. Krokus och snödroppar blommar för fullt. Det dröjer inte lÀnge förrÀn tulpanernas knoppar lÀmnar bladens trygga omfamning. FÄglarna för liv ute, framför allt de dagar jag har hörapparaterna monterade bakom öronen. Sedan jag fick dom sÄ har jag insett vilka hÀrliga ljud jag missat under mÄnga Är. Förra Äret hörde jag grÀshopporna för första gÄngen pÄ vÀldigt lÀnge. Fantastiskt vad en del ljud kan göra sjÀlen lycklig och harmonisk. Ljuden vÀcker ju ocksÄ en massa minnen bÄde frÄn förr och nu. I vissa ljud blir delar av barndomens lyckliga upplevelser riktigt tydliga.

Valpbesök

En av Wynjas valpar var pÄ besök med sina Àgare. Ambie och Lilo for omkring som skÄllade troll och hade riktigt roligt. Lilo fick prova agilitytunneln och det gick bra direkt. Inte mycket tvekan dÀr inte. MÀrktes dock att det var en rejÀl utmaning för henne. NÀr vi fikade pÄ altanen sÄ var bÄda hundarna riktigt lugna. De andra tre i den Bolltorpska flocken fick vara inne sÄ att ungdomarna kunde rasa fritt utan att de vuxna försökte lugna ner deras lekfulla sinnen.
 

TraktorjÀkeln.

Den dĂ€ringa gamla traktorn som stĂ„r pĂ„ gĂ„rden har ju varit vĂ€ldigt svĂ„r att starta i vinter. Inte ens med kablar frĂ„n berlingon gick det. Det sa inte ens klick i startmotorn. Trodde först att det var nĂ„got med huvudströmbrytaren. Kröp runt pĂ„ alla fyra och kollade under traktorn. Hittade 2 kopplingsdon för elkablar som hĂ€ngde och slĂ€ngde vid sidan av hydralvĂ€xeln. Vid nĂ€rmare kontroll sĂ„ visade det sig att en kabelsko gĂ„tt av. Satte ihop den lösa kabeln med motsvarande och anvĂ€nde ett kabelclips. Och ingen var vĂ€l mer förvĂ„nad Ă€n jag dĂ„ traktorn utan problem brummade igĂ„ng och funkade som om det aldrig varit nĂ„got fel pĂ„ den. Jag undrar fortfarande var Jessica har fĂ„tt sitt intresse för bilar och motorer ifrĂ„n. IfrĂ„n mig Ă€r det definitivt inte. Har aldrig gillat eller var sĂ€rskilt duktig pĂ„ motorer och att skruva. Jag Ă€r en nyttjare. En bil, den ska bara fungera – eller sĂ„ lĂ€mnar jag den till dottern numera😊

Upplands VÀsby, en dag pÄ Stockholms hundsportcentrum.

Det blev en riktigt tidig morgon och tvÄ timmar i bil innan jag var framme i Upplands VÀsby. Himla fin hundhall med bra underlag. Det kallas visst för matting och Àr nÄgot helt annat en de dÀr konstgrÀshistorierna. Enda nackdelen Àr att fötterna nyper fast som sjutton vid snabba svÀngar och stopp. Agilitybanorna var bra med flyt och bra linjer för hundarna. Wynja hade bra fart men diskade sig i första loppet. Den dÀr husse var inte med. Den okoncentrerade tvÄbeningen styrde ut henne mot ett hopphinder som inte skulle tas i den kombinationen. Vi fick mer hinder för pengarna i alla fall. I det andra loppet fick hon till ett sÄ kallat kooikerstopp. En företeelse som hon kommit pÄ alldeles sjÀlv. Man tar helt enkelt och tvÀrstannar framför ett icke specificerat hinder och kollar med husse om det verkligen Àr detta hinder som stÄr pÄ tur. DÀr fick vi hinderfel. Trots dessa smÄ missöden sÄ Àr jag nöjd med hennes insats. BÀttre fart Àn vad hon haft tidigare. Kanske har jag hittat rÀtt recept.

Hoppklassen gick.. Banorna var inte vad jag önskade. Att ta om en tunnel fyra gÄnger stÀller större krav pÄ att minnas en bana Àn kompetens att handla hunden.

Ambie var med och fick rejÀlt med miljötrÀning. BÄde inne i hallen med att hÀlsa pÄ mÀnniskor som att vara passiv nÀr andra for runt pÄ banan. DÄ hon lÄg i buren var hon faktiskt lugnet sjÀlv efter en liten stund. Mellan loppen var vi ute pÄ tvÄ rejÀla promenader ute lÀngs stigarna runt hundsportcentrum. Det var en himla tur att jag hade en tossa liggande i bilen. Det visade sig att Griima tappat huden pÄ en av de smÄ trampdynorna pÄ höger bak. Med tossan som skydd kunde hon i alla fall röra sig utan att halta.

Favorit i repris

Den 4-5 augusti gör den Bolltorpska flocken en favorit i repris. För tredje Äret kommer vi att vara pÄ Sunne jaktmÀssa.
Det Àr en mycket trevlig tillstÀllning med nÄgot för alla i familjen. Att fÄ bo pÄ Selma spa med hundarna Àr ju heller inget man föraktar. En helg att se fram emot och ett bra avslut pÄ semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar