söndag 1 maj 2011

Valborg, katastrof och fest.

Fredagens ledighet gick åt till att fixa inför lördagens begivenheter. Handla mat och dryck, resa tält, hämta ljudanläggning, stolar och bord samt ordna belysning i tältet. På lördagen dukades det och maten förbereddes. Svenska flaggor hissades på tre flaggstänger och tre fasadflaggor sattes upp. Så det såg nästan ut som om det var något statsbesök på gång. Duschning och iväg för att hämta en del gäster inne i Örebro. Då jag kommit halvvägs in till stan så ringer Jessica och är förtvivlad.Det hade snabbt blåst upp och hela tältet på 4x8 meter hade ryckts loss, vält runt och låg inkilat under ett äppelträd. Bord och stolar samt tallrikar, dukar med mera låg spridda som om en bomb hade detonerat i tältet. Ställa in partyt fanns inte. Jag och Kalle grep oss an uppgiften att återställa kaos till ordning med sammanbitna miner. Vi hade precis fått isär tältställningen och börjat montera upp den på nytt när gästerna så sakteliga började anlända. Efter 45 minuter var i stort sett allt som det var innan stormbyn ödelade det som förberetts. Stort tack till er som hjälpte till i stort som smått.

Trots att förutsättningarna vid feststart inte var de bästa så utvecklade det sig till ett storartat kalas. Det var riktigt skönt att inte behöva tänka på några grannar då timmen blev sen och ljudvolymen var hög liksom stämningen.

På söndagen var det idel glada, dock ej så himla pigga människor som dök upp. Detta till trots så var allt rivet, packat, städat och klart innan klockan var 11.00. Sen återstod hela dagen att bara njuta av. Lite kallt och blåsigt men ändå en värmande sol i lä. Jag och prinsessorna tog oss en rejäl cykeltur. Både Stina och Griima funkar jättebra när jag är ute och cykelrastar dem. Roligast är nog att Griima funkar bättre och bättre i slalomen. Där verkar poletten ha skramlat ner och stannat kvar. När jag och hundarna rullade in på gården så stod hästarna och blängde misstänksamt på en hage längre bort. Där hade det släppts ut kvigor på sommarbete och med tanke på hästarnas beteende var nog de här kvigorna så nära rovdjur man kan komma trots att de bara äter gräs.

Kalle grillade på för fullt så det var bara att stretcha hundarna och sedan sätta sig vid middagsbordet. Sedan en god kopp kaffe och bara njuta av tillvaron och allt det gröna jag cyklat runt i tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar